A KLUBRÓL SÉTAREPÜLÉS ÁRAK REKLÁM, RENDEZVÉNYEK VERSENYEK TÖRTÉNELEM GALÉRIA 


Reklámlehetőségek

Reklámozási díjjaink

Eddigi tapasztalataink szerint a piaci verseny, az "ismertség" követelménye szükségelteti az új és meglepő marketinglehetőségek alkalmazását. A médiák, az óriásplakátok mellett helyet kapnak a meghökkentő ötletek, a bámulatba ejtő szenzációk.Bitburger ballonok Németországból

Külföldön széles körben alkalmazzák a hőlégballont, mint a cégek egyik legfontosabb reklámhordozóját. Megjelennek vele a vállalat legfontosabb eseményein, hőlégballonnal utaznak a kiemelkedő partnerek, jutalmul kapják a dolgozók. Néhány multinacionális cég több ballonnal rendelkezik, így akár a világ különböző pontjain egyszerre találkozhatunk a céget reklámozó hőlégballonokkal.

Hagy segítsünk abban, hogy jelenleg milyen lehetőségeket tudunk kínálni az úgynevezett légireklám területén. Több mint 15 éves tapasztalatunkkal három kiragadott irányelvet sorolunk fel az alábbiakban, a teljesség igénye nélkül.

1. Időszakos, eseti reklám


Lehetőség van már meglévő ballonra reklámot készíteni. Ebben az esetben egyesületünk ballonjára felvarrható szövet-reklámtranszparenssel repülünk. Lehetőség van reklámzászlók, illetve olyan transzparens felhelyezésére, amit máskor (máshol) is fel lehet használni.

A transzparens maximális mérete 60 m2. Lehetséges adott útvonal, illetve terület, város feletti alacsony átrepülés vagy kötött lebegés un. függeszkedés (a ballon kötelekkel ki van kötve, és 10-15 méter magasságra emelkedik fel). A ballon 1-2 vagy 4-5 órára, esetleg napokra is megrendelhető.

Alkalmazási területek:

kiállítások, reklámkampány, akciós értékesítések, rendezvények
új telephely vagy székház avatása
vállalati sportnap, gyermeknap
a megrendelő által szponzorált rendezvények, sportesemények
egyéb alkalmak  esetén a nagy forgalmú utak, illetve közlekedési csomópontok mentén

2. Rendszeres, hosszú távú reklám


A hőlégballonnal egész évben lehet repülni (nincs évszakhoz kötve), ezért lehetőség van rendszeres, folyamatos repülések végrehajtására, akár több hetes, hónapos, vagy éves megrendelés keretében is. Ebben az esetben a rendezvénynaptár szerint lehet a repülési időpontokat meghatározni.

Egy ballon-team a tagok külső megjelenésével is képviselheti, illetve reklámozhatja a megrendelő által igényelt image-t, pl. a formaruházat, ballon-szállítójármű tekintetében. Kialakítható egy teljesen egységes, adott cég image-t formázó és sugárzó „public relations" balloncsapat, amelynek egységein – ballon, szállítójármű, egyenruha – elhelyezhető reklám, illetve logó.

Alkalmazási területek:

azoknak ajánlott, akik rendszeresen kívánják reklámjuk megjelenését minél több helyen
reklámkampány, akciós értékesítések helyszíne
új modell bevezetése, reklámakciókra figyelemfelhívás
dealereknél, márkakereskedőknél országos körút
a cég által rendszeresen szponzorált nagyszabású rendezvények, sportesemények
hőlégballon versenyek

3. Saját ballon készítése

Kialakítható az egyedi megjelenést biztosító reklámballon is, mely arculathordozóként meghatározó szerepet tölthet be a cég reklám-, illetve szponzorálási stratégiájában. Egy cég, vállalat a saját image-vel ellátott egységet (ballon, szállítójármű, csapat) hoz létre, annak működését biztosítja.

Magyarországon is egyre többen választották és választják a hőlégballonreklám megjelenését. MOL Rt., Dégáz Rt., Westel 900 GSM Rt., Ford Hungária Kft., Dunaferr Rt., TVK, Shell Gas, Primagáz Rt., Pharmavit Rt., Antenna Hungária Rt., MALÉV Rt., Amstel, Pick Rt., Tigáz Rt., HBO, Coca-Cola Rt.

Egy ballon élettartama 500 repült óra, ez körülbelül 5-6 éven keresztül biztosított reklámfelület. A ballonrepülésnek sportértéke is van.A balloncsapatok hazai és nemzetközi versenyek, országos-, európa-, és világbajnokságok rendszerében vesznek részt.

Alkalmazási területek:

a ballont üzemben tartó egyesület csapata egységes megjelenésével képviseli az adott céget
több éves reklámlehetőség, nem csak az eddig felsorolt területeken, hanem más megjelenési formában, például: naptár, telefonkártya, matrica, plakát, szórólap, reklámajándékok formájában
nyereményjátékok díjaként a cég hőlégballonjával repülési lehetőség
éves eseménynaptár szerinti reklámrepülés (céges rendezvények és hőlégballonversenyek)


Referenciamunkáink

• Magyar Olaj és Gázipari Rt.

1996-ban egyesületünk rendezte a MOL GRAND PRIX Nemzetközi Hőlégballon versenyt. Ekkor egyesületünk ballonján a MOL logó transzparens formájában jelent meg. Reklámmegjelenést biztosítottunk a műsorfüzetben, startszámokon és a verseny helyszínén reklámmolinók kihelyezésével, valamint egyéb reklámszóróanyagokkal.

1997-ben éves szerződés alapján vettünk részt MOL rendezvényeken és hőlégballonversenyeken, melyeken egyesületünk ballonjára felvarrt logóval szerepelt a ballon.

1998-ban MOL arculati elemeket tartalmazó komplett ballon jött létre. Ekkor készült el a MOL ballon, melyet a MOL Rt. által jóváhagyott színtervek alapján gyártottak le. Első alkalommal az Atlétikai Európa Bajnokságon a közönség által leglátogatottabb napon került sor a ballon látványos éjszaki függeszkedésére. Az est folyamán nem csak a Népstadion közönsége láthatta a MOL ballont, hanem a televíziónézők is.

1999-re kialakult a teljesen egységes MOL-képet formázó és sugárzó MOL balloncsapat, amely megjelenésével képviseli a MOL Rt-t, úgymint, formaruházat és szállítójármű, MOL-logóval díszítve.

2004. MOL PB-Gáz ballon

• Antenna Hungária Rt.

1993-1998 között egyesületünk üzemeltette a cég hőlégballonját. Illusztris vendégei repülhettek a ballonnal, a cég országos rendezvényein. Hazai és külföldi versenyeken, valamint az Antenna Hungária Rt. rendezvényein és kiállításain szerepelt a ballon függeszkedéssel vagy repüléssel. (Zempléni Művészeti Napok, Solt, juniális és sportnap, SPEDEXPO stb.).

Egyéb referenciák:

Belügyminisztérium ORFK
Új Képújság Kft. (Magyarország körberepülése)
Unilever Magyarország Kft. (sétarepüléásek)
Generali-Providencia Biztosító Rt. (cégrendezvény)
OBI Áruház ? Superhobby Kft. (nyereményjáték)
Day Holiday Kft. (sétarepülések)
Welcome Kft.
Petneházy Club Hotel (cégrendezvény)
Quali-T Productions Bt. (sétarepülés)
M.B.I. Investment Kft. (cégrendezvény)
Bacsó Péter filmprodukciói