A KLUBRÓL SÉTAREPÜLÉS ÁRAK REKLÁM, RENDEZVÉNYEK VERSENYEK TÖRTÉNELEM GALÉRIA 


Sétarepülés árak  Repülési információk  Technikai képek

Kedves érdeklődő!

Az alábbi sorokban olvashat a hőlégballonos repülés (sétarepülés) jellegéről feltételeiről. Megpróbáltuk a korábban felmerülő kérdések alapján rendszerezni az alap információkat.

 

Először is a repülést úgy kell elképzelni, mint egyfajta sétát a levegőben, hiszen a ballonnal 5-15 km/órás sebességgel utazhatunk a szelek szárnyán, mely nem több egy komoly gyaloglásnál vagy futásnál. A Repülési magasság általában az 50m-től 1200m-ig terjed.

A Polgári Légügyi Hatóság (PLH) által általánosan engedélyezett repülési magasság a talajtól 1200m általánosan engedélyezett. A ballon arra repül amerre a szél fúj, ezért a haladási irányt emelkedéssel ill. süllyedéssel tudjuk változtatni, mivel különböző magasságokon más-más irányba fúj a szél. A repülés során a ballon folyamatos rádió és telefon kapcsolatban van a földi követő kocsival, ami biztosítja az utasok visszautazását a leszállás után.
Hideg-meleg feltöltésŐcsény, találkozó ...

Elmondható, hogy az egyik legnyugodtabb repülési forma, melyben a levegőből letekintve 360°-os irányban tekinthetünk körbe a repülés egész időszaka alatt. Nem akadályoz minket sem a kabin ablak vagy a szárny, sem a motorzaj. Ám ennek a néhány kiválló előnynek megvannak a hátrányai is, mint a kora reggeli vagy délutáni repülések, "függés" az időjárástól a környezeti hőmérséklettől,  a gázégő időszakos hangja stb.

A repülés végén egy avatási ceremónia keretében díszoklevelet adományozunk kedves utasainknak.

Tehát egy biztos a hőlégballon repülés egyéb más repülési tevékenységgel nehezen összehasonlítható "más" élmény. A legtermészetközelibb, mivel a haladási sebesség a szél erősségétől függ.